Verhardingsmateriaal

[single_line_divider]

Onder verhardingsmaterialen verstaan we alle producten die als toplaag gebruikt kunnen worden. Dat kunnen halfverhardingen zijn maar ook materialen die gebruikt worden als afdeklaag over verschillende soorten funderingsmaterialen. Bij de aanleg van parkeerplaatsen, fiets- en voetpaden etc. in een natuurlijke omgeving zijn halfverhardingen van natuurlijke materialen op zijn plaats. Ook voor aanleg van Jeu de Boulesbanen is een halfverharding bruikbaar, zoals Ternairzand en Lava. Verhardingsmaterialen zijn functioneel maar vaak ook mooi als Siersplit in tuinen of voor opritten.

SPLITSOORTEN

Er zijn diverse splitsoorten te verkrijgen. Deze kunnen toegepast worden voor opritten maar zeker ook als afscheiding in de tuin. Een splitsoort kan ook als schutting toegepast en wordt dan in een schanskorf gebruikt. Er zijn diverse kleuren en afmetingen.

 

GRIND EN GEBROKEN GRIND

Grind, genaamd Moraene, wordt al vele jaren in ronde als gebroken vorm toegepast als primaire toeslagstof bij de productie van asfalt- en betonproducten.

Uit diverse groeves van onze toeleveranciers wordt er vanaf de Bovenrijn grind geleverd aan diverse beton- en asfaltfabrieken. Het basismateriaal wordt afgegraven en daarna gescheiden in diverse fracties. De ronde grind wordt door een zeef- en wasinstallatie op basis van standaard R.A.W.-normen geproduceerd.

 

KALKSTEEN

Kalksteen wordt toegepast in diverse marktsegmenten. De grovere soort worden in de water- en wegenbouw toegepast en de fijnere sorteringen worden in de beton- en asfaltindustrie toegepast. Tevens wordt kalksteen ook regelmatig gebruikt als siersplit voor tuinen en opritten. Kalksteen heeft twee kleuren namelijk de donkere kalksteen en een grijze kleur.

 

BASALT

Basalt wordt al ruim 100 jaar toegepast als bescherming van de Nederlandse kust en oevers. Basalt wordt toegepast in diverse marktsegmenten. De grovere soort in de water- en wegenbouw en de fijnere sorteringen in de beton- en asfaltindustrie. Basalt wordt uit de groeves in de Eifel gewonnen. Basalt is een massief en compact stollingsgesteente. Dit resulteert in een hoge sterkte en duurzaamheid. Basaniet is een uitvloeiingsgesteente dat ook tot de groep Basalt behoort.

 

 

BASANIET

Basaniet is een uitvloeiingsgesteente dat een grote gelijkmatigheid in kleur en structuur heeft. Door de grote poriëngehalte is heeft Basaniet een grote wateropname. Hierdoor vormt Basaniet een optimale hechtingsplaats voor bacteriën wat de ecologie ter plaatse ten goede komt. Tevens heeft Basaniet een hoekige structuur waardoor het een grote haakweerstand heeft. Deze eigenschappen resulteren in een hoge stabiliteit van de totale waterbouwconstructie.

 

INDUSTRIEZAND

Industriezand is en basisgrondstof voor betonmortel, betonproducten en asfalt. Dit materiaal wordt in Nederland en Duitsland gewonnen. Industriezand is een scherp zand dat verkrijgbaar is in diverse fracties waaronder 0/2 mm en 0/4 mm.

 

GRAUWACKE

Grauwacke is een zandsteen die in de regio Berge en Listeral, Duitsland gewonnen wordt. Onze leveranciers leveren Grauwacke van een kwaliteit met een PSV-waarde van >59 zodat het voor toplagen van asfalt bruikbaar is.

 

KALKSTEEN

Kalksteen wordt al ruim 100 jaar toegepast als bescherming van de Nederlandse kust en oevers. De fijnere sorteringen bij glooiingsconstructies voor onder andere taludbekleding worden gebruikt als filter laag en/of instrooimateriaal. Kalksteen wordt onder andere gewonnen in de groeve van Carrière du Milieu in België.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *